Nocturne voor Joachim – persbericht Het Nieuwsblad 15 februari 2020

AALST – Waarom stapt een jongeman van 28 jaar na een concert in Gent uit het leven? Magda De Wolf uit Herdersem schreef er een boek over.

‘No boundaries.’ Hij is een zoekende dichter

Zijn moeder tracht in het boek Nocturne voor Joachim zijn leven in tere woorden te vatten.  Het is een verhaal van een rolmodel gebaseerd op kwetsbaarheid, van een backpacker die niemand onberoerd laat.  De lezer ontdekt zijn kracht, maar tegelijk ook zijn broosheid: onbeperkt ontvankelijk.

Joachim wilde net zo puur mogelijk in dit leven staan en alle mensen omarmen. Is het een soort kortsluiting? Is hij overgevoelig? Is er een extreme schommeling van stemmingen in het spel? Of zoekt hij een ultieme bevestiging? Maar van wie dan? En vanwaar die twijfel aan zichzelf, die als een duiveltje uit een doosje de kop kan opsteken? Hyperkinetisch, gedreven door een innerlijke onrust, gaat Joachim over grenzen.

Nocturne voor Joachim is een herkenbaar verhaal over de innerlijke waarheid van de mens en over liefde die blijft schitteren over de grenzen van de dood heen. “Als de lezer vervuld kan worden van het gevoel dat niets in het leven tevergeefs is, als ik een klein stukje wereld een tikkeltje meer empathisch kan maken, dan zal ik glanzen vanbinnen,” schrijft zijn moeder.
Het boek van Magda De Wolf biedt troost bij  ieders zoektocht naar de diepere betekenis van het leven, van wat ons overkomt. Het laat ons een glimp zien van het eeuwige, in een overgave aan de natuurlijkheid van komen en gaan.

Nocturne voor Joachim wordt voorgesteld op 7 maart om 15 uur in de Geuzenzaal van Utopia. Dit gebeurt in samenwerking met de ‘Storytellers’ van de schrijversklas van de Academie voor Podiumkunsten. Tineke Bombeeck zorgt voor muzikale omkadering op de piano, An Staels directeur patiëntenzorg PC Ariadne Lede interviewt er de auteur en brengt samen met Marc Borms een paar liedjes uit de cd [in]sane. Die maakt deel uit van een groter gelijknamig project rond de destigmatisering van de geestelijke gezondheidszorg, waartoe ook een boek van An Staels en een podcast in samenwerking met Patrick Bernauw behoren.


Reservaties boekvoorstelling: storytellers@inter-actief.be. Reserveren is aanbevolen, in dat geval betaalt u slechts 4 euro. Toegang aan de kassa is 5 euro.

www.in-sane.be 

podcast: www.spreaker.com/show/in-sane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *