CD

An werkte al een tijdje aan haar boek, toen ze fotograaf & muzikant Marc Borms leerde kennen, zowel professioneel als privé. De synergie tussen beiden leidde op korte tijd tot 15 liedjes, waarvoor ze de teksten samen schreven en waar Marc de muziek op zette.

Elke song sluit aan bij één of meerdere verhalen uit Gewone mensen in een bijzondere wereld. De liedjes illustreren emoties die niet altijd even makkelijk onder woorden te brengen zijn.  Zo worden onder meer de volgende onderwerpen bezongen: liefde (For a Reason); het taboe van de psychiatrie (Not a Crime, Craziness in You); pijn en zelfverminking (In Pain); zelfdoding (When Tomorrow Starts Without You); hoop (Hope, Changes); dementie (Invisible); onmacht (Pieces, Small),…

Al gauw kwam gitarist Eddy Peremans de samenwerking tussen Marc en An versterken. Als getalenteerd muzikant heeft hij een grote bijdrage in de muzikale omlijsting van de vaak fragiele liedjesteksten.
Later volgde ook contrabassist Karel Algoed die de [in]sane band vervolledigde.

Contact: info@in-sane.be

De release van de CD [in]sane wordt verwacht in mei 2020.

Marc Borms

Marc “embee” Borms is al meer dan 30 jaar bezeten door piano, blues, gospel, spirituals en aanverwante muziekvormen. Marc is een fantastische pianist, maar ook een meer dan verdienstelijk gitarist . Hij weet als geen ander dat muziek meer betekent dan virtuoze speeltechniek. Zijn visie zet ‘the blues’ in een historisch perspectief en onderstreept het maatschappelijk belang ervan. Zijn jarenlange samenwerking als vaste pianist van Lea Gilmore getuigt van dit alles. Zij gaven beiden ettelijke concerten, workshops en lezingen in heel West-Europa, met als één van de hoogtepunten: Gospel for Damien, een concert in het Kuipke met een koor van meer dan 2000 zangers en een concert in Congo-Kinshasa. Momenteel werkt hij aan een theaterstuk rond de Amerikaanse Grote Depressie, in de geest van Woody Guthrie. Hij geeft ook lezingen over de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse muziek en geschiedenis, van slavernij tot hedendaagse vrijheid. Als gastmuzikant stond hij, samen met zijn broer, op verschillende podia in Mississippi.
Zijn laatste project Scars is een mijlpaal. Intimistische songs over de pijn van het leven, de hoop op beter. Het album werd begeleid door Luc Borms, Jack Thysen en Nils De Caster.

Eddy Peremans

Eddy Peremans werd geboren op 9 februari 1956 te Edingen.  Hij behaalde te Anderlecht de regeringsmedaille Klassieke Gitaar met Grootste Onderscheiding. In 1972 werd hij met eigen songs tweede na Jan Puimège in de Will Ferdy-prijs en in 1974 was hij laureaat in de Pro Civitate-wedstrijd te Leuven. Hij volgde in 1977 en 1978 een meestercursus bij Oscar Ghiglia te Siena (Italië). Om zijn muzikale opleiding te vervolledigen behaalde hij eerste prijzen Notenleer, Kamermuziek en Harmonie en het Hoger Diploma (solistendiploma) aan het KMC te Gent in 1980.
In 1979 en 1980 tourde hij met de Zwarte Komedie (Bert Verhoye) door Vlaanderen en Nederland.  Eddy Peremans is ook stichter van het gitaartrio ‘Trio 18’ waarmee  hij talloze concerten in binnen- en buitenland gaf en twee CD’s opnam: Three Guitars (Pavane Records) en The 5th Season (EMI).
Als lesgever is Eddy Peremans verbonden aan de academies van Aalst, Geraardsbergen en Dilbeek.  Hij is ook vaste gitarist van Jan De Wilde sinds 1991.
In 1999 maakte Eddy Peremans met de CD Pyromaan zijn debuut als singer-songwriter onder de naam Per & Mans. In 2002 vormt hij samen met Kries Roose het duo Peremans & Roose en viert deze geboorte met de single Kokejane.

Karel Algoed

Karel Algoed begon als tiener op een zelfgemaakte éénsnarige “skiffle”-bas in een lokaal folk, blues en countrybandje te spelen.Al snel daarna volgde de basgitaar en uiteindelijk een echte contrabas.waarna hij eerder toevallig in de oude stijl jazz verzeilde.Bijna vijf decennia lang speelt hij (soms ook op sousafoon) in verschillende New Orleans- en Swingjazzbands, ook buitenlandse.Door zijn geregelde medewerking aan verschillende projecten en bands voelt hij zich thuis in de met “Americana” doordrenkte muziekstijlen.Dit alles liefst op een onversterkte contrabas, met een eenvoudig swingende, stuwende groovy puls, waar het speelplezier van af spat.  

De cd is beschikbaar in de webwinkel.