Podcast

In de podcastreeks [in]sane worden uiteenlopende mensen aan het woord gelaten rond psychische kwetsbaarheden. Dit kunnen hulpverleners, cliënten, familieleden of andere betrokkenen zijn die met hun verhaal anderen willen helpen.

Wij plannen afleveringen over zeer verscheiden onderwerpen, die telkens impliciet of expliciet verbonden zijn met thema’s uit de geestelijke gezondheidszorg. Vanaf januari 2020 zal de focus daarbij gericht worden op het boek van An Staels, Gewone mensen in een bijzondere wereld. An treedt op als gastvrouw en gaat op zoek naar mensen met boeiende, aangrijpende verhalen. De reeks wordt gemaakt in samenwerking met auteur Patrick Bernauw, die instaat voor regie en montage. 

Hou deze pagina in de gaten voor meer info!

Patrick Bernauw

Patrick Bernauw werd geboren op 15 april 1962 en woont sindsdien in Erembodegem. Hij was radio-, tv- en stripscenarist, hoorspelregisseur, hoofdredacteur van de Historische Verhalen, en leidt nu met vzw de Scriptomanen een eigen ‘digitale’ (printing on demand en ebook) uitgeverij en productiehuis voor interactief theater (mystery games, stadsspelen) en digital storytelling. Hij schrijft sinds 1981 romans, verhalen, essays, poëzie, toneelstukken en radio- en televisie-scenario’s – zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Sinds 2004 is hij docent literaire creatie aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst. Sinds 2014 is hij ook actief als redacteur, o.a. van prestigieuze kunstboeken als Oer, de wortels van Vlaanderen en als podcaster (met o.a. de reeks Mysterieus België).